SwirlX będzie ładnie na półce wyglądał, wiele na takim lakierze nie zdziałasz.Ultimate Compound, tydzień wolnego i będą efekty
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ShiningCarCollinite 476s
FK1kP tez ma sporo dobrych opini na naszym forum.
Od siebie moge polecic jeszcze PoorBoysowskie Nattys Blue/RedByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BialyFINISH KARE 2685 PINK PASTE WAX
Zamieszczone przez BialyChodzi mi o to by również trzymał się na felgachByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Wodne lakiery to żadna nowość. Przeczytaj pierwsza strone tam bedą zestawy.
Do nowego brałbym:
1. Szampon - Duragloss 901, Rise and Shine Big Apple, ValetPro WASH AND PROTECT - 40zł
2. Glinka - 50zł
3. Cleaner np. DODO JUICE LIME PRIME LITE - 60zł
4. Wosk Colli 476s - 70zł
oczywiście cos do szyb,wnętrza, od robali i smoły, aplikator do wosku i duzo fibrrrr :lol:
Nie zapomnij także o silikonie do uszczelek na zime i smarze miedzianym do srub mocujących koła.
Komentarz
-
-
Deco, kazda sytuacja jest inna...i nie przypominam sobie zeby ktos tu o to pytal.takze darujmy sobie takie odzywki ,tylko postarajmy sobie pomoc.
przed polerka pare razy autko przeszlo proces: mycia ,glinkowania,uzycia politury oraz wosku.
niedawno zostala zrobiona polerka. lakiernik oswiadczyl mi zebym szybko nie nakladal wosku bo i tak on sie nie bedzie trzymal...
i z tad jest moje pytanie... bo poprostu nie wiem czy proces zabezpieczania lakieru przed i po polerce jest taki sam....sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
vince123, dla mnie sens nakladania wosku nawet tydzien po polerce to pomysl chybiony - czemu? bo lakier ma byc przygotowany natychmiastowo pod wosk, a nie dawno temu.
Coby nie nalozyl, wosk szybko "spadnie"Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123lakiernik oswiadczyl mi zebym szybko nie nakladal wosku bo i tak on sie nie bedzie trzymal...
a jak zabezpieczysz lakier przed zima to juz zalezy od Twojego budzetu...generalnie caly temat jest rowniez o zabezpieczeniu lakieru nie tylko przed zima ale i przed innymi szkodliwymi czynnikami jak promieniowanie UV ptasie odchody soki z drzew czy sol sypana zima na ulice :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej Z.spolerowanie lakieru i kilka godzin po spolerowaniu/korekcie jest nakladany wosk
co do zabezpieczenia ...:
na poczatku mycie szamponem megsa ,potem glinka bilt hamber,
nastepnie politurka a dalej wosk scholla...sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
vince123, ja nakladam 2 - 3 warstwy, jedna leci na auto, czeka sobie 12h w garazu, pozniej wchodzi druga. Na zime taki zabieg z collim476 i nie ma bata, jest spokoj do wiosnyByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz